top of page
  • esko377

Når skyen letter..


Vi er nu nået så langt hen ( sidste halvdel af november), at jeg har fundet julemusikken frem som accompagnement til terapistunderne :) Så den får ikke for lidt med mine højtelskede klassiske amerikansk/engelske julesange , mens jeg ligger og NYDER lyset og bare ta´r imod. Jeg satser stærkt på en GOD effekt af begge dele; julemusikken står vel for 100% placeboeffekt og LED-lyset for 100% faktuel effekt, mon ikke ;) Med hensyn til det HVIDE LED-lys´ virking mod nedtrykthed og træthed pga manglende lys i vinterperioden, så véd jeg i forvejen, pga årelange depressioner, at f.eks vinterens mangel på lys betyder at hjernen danner mindre serotonin. Og når serotoninniveauet dykker, så dykker humøret og trætheden sætter ind. Som man også kan læse i en anden artikel her på BLOGGEN :

Lys øger hjernens mængde af signalstoffet serotonin, der er med til at regulere humøret. Mindre lys betyder mindre serotonin og dårligere humør.

Undersøgelser har vist, at ca. 10% af befolkningen lider af vinterdepression og ca. 25%, altså hver fjerde, lider af vintertræthed. Så når man føler sig træt, uoplagt og i dårligt humør er det altså ikke psykosomatisk eller indbildt, det er simpelthen mangel på sollys. Forskere har fundet bevis for at lys påvirker de kemiske processer i hjernen, som kontrollerer døgnrytmen og humøret.

Lysbehandlingen bør tages om morgenen eller i det mindste først på dagen. Lysbehandlingen vil gøre det lettere at komme op om morgenen og reducere søvnlængden noget. De fleste med vinterdepression er mere trætte og sover længere, og derfor passer lysets virkningsmekanisme rigtigt godt på symptomerne.

Jeg har i dén grad mærket det de sidste par uger - dog mærker jeg også en forandring efter nu at have taget HVIDT lys 3 gange i den forløbne uge - det blev ikke til daglige doser, som det ellers var meningen - jeg orkede det simpelthen ikke og jeg har sovet rigtig meget. MEN; nu har jeg her til morgen taget endnu en dosis , den 4., og nu kan jeg virkelig mærke at skyen letter :) Og det er virkelig dejligt og velkomment, for jeg skal nå en masse inden jul. Men det er virkelig rart at mærke at det HVIDE lys nu begynder at gøre en forskel og ændre på humøret og energien :):) Idag føler jeg, for første gang i 2 uger, LYST til at stå op, og en velkommen glæde over hvad jeg skal bruge min dag på :)

86 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page